Varför InExchange Betalt direkt?

Frigör tid

Istället för att lägga tid på att följa upp dina fakturor och säkerställa att pengarna landar på konto så kan du fokusera på att driva din verksamhet framåt.

Snabbare betalt

Vi betalar upp till 97% av värdet av din faktura inom 1-2 arbetsdagar. Du frigör kapital och behöver inte oroa dig för sena betalningar.

Du väljer själv

Du bestämmer vilka fakturor du vill sälja. Välj mellan att sälja alla eller enstaka fakturor.

Snabbt, enkelt och säkert

Du väljer själv vilka fakturor du vill skicka som vanligt och vilka du vill sälja. Genom att sälja dina fakturor får du in dina pengar snabbt och slipper vänta på förfallodagen.

InExchange Betalt Direkt

Med vår tjänst InExchange Betalt Direkt får du betalt direkt för dina fakturor i stället för att vänta tills fakturan har förfallit. Du säljer fakturan till oss och slipper administration och onödig väntan. Du får dina pengar tryggt och snabbt.
Tack vare Betalt Direkt frigör du kapital och förbättrar din likviditet och kan fokusera på att utveckla ditt företag.

  • Få in pengar snabbare
  • Vi betalar upp till 97% av fakturans värde
  • Slipp att vänta på att få betalt
  • Frigör kapital
  • Undvik extra administration
  • Du får mer tid till att fokusera på ditt företag

Kom igång

Så här går det till – steg för steg.

 

Vanliga frågor om Betalt Direkt

Vad innebär tjänsten Betalt direkt?
Vår tjänst InExchange Betalt direkt innebär att man kan få betalt direkt för sina fakturor istället för att vänta tills att fakturan har förfallit. Ni säljer fakturan till oss och vi tar hand om administrationen, så att ni direkt förbättrar ert företags likviditet.

Vad kostar det att använda tjänsten?
Det utgår ingen månads- eller årsavgift för att använda tjänsten. Det enda ni betalar är en kreditavgift per faktura. Ni kan få upp till 97% av beloppet på er faktura.

Vilka fakturor kan jag få betalt för?
Ni kan få betalt för de flesta fakturor, men det finns givetvis undantag och det kan till exempel vara att kunden har för många kreditnotor eller att fakturan har för lågt belopp. I nuläget köper vi bara fakturor till svenska företag.

När och hur får jag betalt?
För att få betalt för fakturorna som ska säljas så krävs det att offerten som har skickats till er godkänns. Offerten skickas per mail till den som är ansvarig för offerterna. Ni finner den även under fliken Factoring på ert InExchange-konto. Om offerten accepteras innan kl 11.00 så kan beloppet överföras till er samma dag, annars nästa bankdag. Betalningen förs över till det bankkonto som ni har uppgivit i avtalet.

Hur ser fakturan ut som skickas till min kund?
När vi köpt fakturan skickar vi ut den till mottagaren med vår fakturamall och våra betaluppgifter.

Vad händer efter utbetalning?
Vi mailar då två rapporter till er som ni kan behöva för er bokföring. Ena rapporten är en utbetalningsspecifikation där ni ser vilket konto pengarna betalats ut till och när. Den andra är en avräkning där själva köpet specificeras.