för en Kontrollerad inköpsprocess

Inköpsanalys direkt i InExchange Network

Inköpsanalys i dess traditionella form handlar om att mata in data och tvätta den. Med InExchange behöver ni inte ägna tid och resurser till att importera din data, för den finns redan på plats via fakturaflödet och datan hämtas på radnivå. 

Ni ges en helt ny insikt i vad som köps in, varifrån det köps och vem som gör inköpen. InExchange Inköpsanalys är verktyg som kommer att ge er en kontrollerad inköpsprocess.

Ladda ner vårt white paper:
Dags för inköpsanalys

Bra överblick

analys_preview_2

Du klickar dig lätt igenom de olika graferna för att få fram den information eller nyckeltal du söker.

Spendanalys

Spendanalysen hjälper er se inköpsmönster. Ni får överskådligt reda på exakt vad som har köpts in, hur mycket, från vilken leverantör och i vilken kategori.
Ni kan följa trender och mönster över tid inom en kategori, leverantör, avdelning eller på individnivå.

Prisjämförelse

Köps era avtalade artiklar in till rätt pris? Handlas det utanför avtalat sortiment? Hur stor del av inköpen handlas till fel pris och av vem? Genom matchning mot prislista och förädling av information kartlägger InExchange Inköpsanalys hur stor andel av era köp som görs till korrekt pris, över- eller underpris samt hur stor andel som handlas utanför avtalat sortiment.

Avtalsuppföljning

Hur ser er avtalstrohet ut? Är den 40% Eller 60%? Med korrekt data kan du med enkelhet se vart din avtalstrohet är som störst respektive lägst i till exempel en kategori, för en specifik leverantör, på en avdelning eller på individnivå. Importerade prislistor ger er möjlighet att kontrollera avtalstrohet på leverantörsnivå.

Kategorisering

Välj mellan att använda ert eget kategoriträd eller InExchange standardträd. Oavsett vilket träd ni väljer så är kategorierna kopplade till CPV och UNSPSC-koder. Era leverantörer kategoriseras automatiskt och kopplas mot det träd som ni valt.

”ÖREBRO KOMMUN SER STORA BESPARINGAR MED INEXCHANGE INKÖPSANALYS”

 

LÄS MER

 analys_preview_2

Boka en personlig demo

Få en genomgång i verktyget och se vad InExchange Inköpsanalys kan göra för er organisation! Fyll i formuläret och skicka så bokar vi en tid för genomgången.