Alexander Hrvatin

Utmed slingrande 2747 genom Valle härad – utsedd av vissa till Sveriges vackraste landsväg – ligger Skärv. Här växte Alexander upp. Men rötterna har han söderut i Europa. Var? Märker ni en likhet mellan hans efternamn Hrvatin och Hrvatska? Och vet ni i er tur vad Hrvatska blir om det översätts till svenska?
Om inte, här är svaret: Hrvatska är lika med Kroatien. Alexanders farföräldrar flyttade därifrån till Sverige en gång i tiden. Men många släktingar bor kvar och är geografiskt koncentrerade till Pula respektive Cakovec en timmes bilfärd norr om Zagreb. Alexander har tillbringat ett antal somrar på dessa platser och hunnit med många sköna dopp i Adriatiska Havet.

Vatten kan också förekomma i frusen tappning. Ett av Alexanders stora intressen är ishockey. Frölunda är favoritlaget. Kanske det även blir sönernas lag. Indoktrineringen är redan påbörjad. Pojkarna har egna Frölundatröjor. Även gameing upptar en del av hans tid. Brorsan och kompisarna spelade mycket och det smittade av sig. Numera är sambon vanligaste spelpartnern. Det blir lite “Sea of Thieves” ibland när barnen är nattade.

Men framför allt är skärmtiden knuten till arbetet. Supportjobbet på InExchange föregicks av liknande tjänster hos Västtrafik respektive HCL. Dessförinnan var detaljhandeln hans hemvist i form av MediaMarkt och Clas Ohlson.

Fast det kunde blivit en helt annan framtid. Alexander genomförde GMU på regementet K3 i Karlsborg. Han slog faktiskt en förste sergeant med häpnad med ett skytteresultat – på radiostyrda måltavlor på 400 meters avstånd – som befälet betecknade som “lite f ö r bra!”. Tyvärr hängde inte ena knäet med i matchen. Försvaret fick aldrig möjlighet att förstärka med en bevisligen skicklig skarpskytt.

Inga handeldvapen för Alexanders del alltså. Han greppar något annat i stället. Nämligen en elgitarr. Han började lira som 15-åring. Inspirationskälla är bland annat Slipknot som han upptäckte när WoW-expansionen Burning Crusade innehöll låten “Wait and Bleed”. Riffen skapar han på en Ibanez kopplad till en Laney-förstärkare.