”Musik, musik…” sjöng Stig Vig och grabbarna i Dag Vag på ett album från 1980. Det spåret kunde lätt utgöra ledmotivet ifall det spelades in en rulle som sammanfattade Anders liv hittills. Så central har musiken varit för honom – och är det alltjämt.
Anders har släppt en skiva på samma bolag som Ace of Base, spelat i ett förband som under en vecka var uppvärmare till Jan Johansen, kompat Lalla Hansson på Hönsäters slott och vunnit en popbandstävling i Skövde på 1980-talet.
Känner ni händelsevis inte igen uppräknade artister får ni tänka på att Anders varit med i mer än ett halvt sekel. Men Ace of Base borde ni hört talats om. De hade ändå en USA-etta (”The Sign”).

Och som sagt, även Anders kan skryta med en första plats. Från det där popbandsevenemanget i Skövde. Men detaljerna har fallit i glömska hos honom och det hjälper inte att han bevarat förstapriset. ”Det enda som är ingraverat är texten ’1:a poptävling’. Informativt, eller hur?” konstaterar Anders retoriskt.
Denne Varnhemsbo har likaså varit en vinnare på hästryggen. Han tog hem flera hopptävlingar innan han ens var tio år fyllda. Takterna sitter dessutom i. Ridtimmarna han anmäler sig till numera brukar innehålla korta galoppritter. Skickligheten är mindre i skidbacken, där han också gärna håller till, men tack och lov är det främst skidor och inte ben han brutit när färden utför slutat i ett snömoln.

Så nu känner ni musikern, ryttaren och skidåkaren Biederbeck, men han har också varit WoW-spelare och vapenvägrare. Med betoning på ”varit”. Han spelade World of Worldcraft i 13 år innan han gav upp. Och beträffande sin vapenvägran var det en moralisk ståndpunkt han intog när tiden var inne för värnplikten. ”Glöm det” sa Anders och var lika kategorisk i sitt nej när han senare föreslogs vapenfri tjänst.
Men 35 år senare hade han ändrat uppfattning. Eller snarare hade omständigheterna ändrats. För att få träna sin hund inom det militära krävdes det att Anders genomgick en militär grundutbildning. Så lite lumparliv blev det till slut. Ihop med WoW. Ja, vov vov, alltså.