Det har gått några decennier sedan Skövdefödde Anders flyttade till Göteborg. I takt med att åren gått har definitionen för ordet “hemma” förändrats för hans del. Ursprungstrakten har fått ge vika för rikets andra stad. “I dag känner jag mig främst som göteborgare trots att jag har sommarstuga vid Simsjön” medger Anders.
Boendet intill Skövdes bästa badsjö är samtidigt inte att förakta. Här har Anders ett skönt andningshål från storstadens trängsel. Åren efter anskaffandet var främst förenade med renovering, Numera finns bättre utrymme för avkoppling. Som att grilla, dricka gott och lyssna på musik.

Sistnämnda mening fångar två av Anders största intressen. Vi talar om företagets främsta gastronom. Eller i vart fall mest sparsmakade lunchkonsument. Inga syltor tack om Anders får bestämma. Hans devis är klar. Om det ändå ska ätas ska det naturligtvis vara så god och vällagad mat som möjligt. Noggrannheten inom det kulinariska området avspeglas även på hans utlandsresor. Sevärdheter i all ära, men det är främst utbudet av utsökta restauranger han kartlägger på förhand. Favoriten på tallriken? “Då säger jag kött. Gärna kolgrillat.”

Finsmakaren i honom ger sig likaså tillkänna gällande musik. Han ser en tjusning i att upptäcka artister och band tidigt i deras karriärer före eventuella genombrott. Det udda, och godhjärtade, i sammanhanget är hans vana att stödköpa de album han gillar – trots att han saknar cd-spelare. Han katalogiserar skivorna och omslagen i tunna plastfodral. Det privata cd-biblioteket består av tusentals titlar.
Men musik ska också upplevas live. Det band Anders sett flest gånger är Pearl Jam. Sedan har han ett speciellt minne på temat “band jag sett när de fortfarande var okända”. Närmare bestämt Kent. Knappt någon hade hört talas om dem när de spelade i Falköping en gång i tiden. Anders var dock där.
Hans grundliga letande innebar tidig kännedom om Jocke Berg och kompani.