Ett rödmelerat knappdragspel med bälte i bak.
Det är en ägodel som hängt med länge i Ann-Sofis liv. Hon började spela dragspel i fjärde klass och höll på ända fram tills hon slutade på gymnasiet. ”Viggen” och ”Livet i Finnskogarna” är melodier som denna musikaliska tjej från Hasslerör klarar galant och då är det bara två exempel ur repertoaren. Eftersom hon kan läsa noter fixar hon alla möjliga låtar på bälgen.

Ann-Sofi verkar över huvud taget vara en sådan person som provar lite av varje. Under uppväxten i Lyrestad, som precis som Hasslerör ligger en bit norr om Mariestad, sköt hon luftpistol och blev så duktig att hon tävlade i SM. Hon gillar även utförsåkning liksom att semestra på Malta – där hon har en kusin bosatt – och att göra diverse resor med familjens husbil.
Lusten att testa nya saker var också det som bäddade för en radikal kursändring i yrkeskarriären. Ann-Sofi arbetade som barnskötare fram till 1996. Då valde hon att först läsa in tredje året för gymnasiet och sedan börja läsa till nätverkstekniker.
IT-intresset hade funnits i många år och samtidigt kände hon att tillvaron som tvåbarnsmamma och jobbet på förskola tangerade varandra i hög grad. Hon ville göra något annat helt enkelt.

När utbildningen på Viqtum var avklarad blev Telia hennes arbetsgivare. Hon installerade sig på helpdesken i Mariestad och fick som huvuduppgift att supporta först olika externa kunder och sedan enbart Telia. En kund som hon sedan hade ansvar för – avslutningsvis i rollen som Service Delivery Manager – även om arbetsplatsen skiftade ägarskap flera gånger och i sista vändan drevs av CGI Group.