En vanlig Johansson. Som älskar kaffe, sol och värme. Antingen sittande vid solväggen hemmavid, med utsikt över Hornborgasjön, eller på semester i något medelhavsland.
Så enkel och alldaglig anser sig Annika vara som person.

Men den beskrivningen får stå för henne.
När Annika berättar om sig själv framträder en helt annan bild.
Här har vi en medarbetare som fostrat rottweilerhundar i knappt 20 år, och då pratar vi sannerligen inte om små näpna valpar utan omplaceringshundar i skriande behov av en omtänksam, men väldigt bestämd matte. Hon har även haft fyra egna hästar och tävlat mycket i hoppning och har därutöver bland annat jobbat på en av Spaniens mest originella restauranger, Casa Roberto i Fuengirola, främst känd för alla golfklubbor som hänger i taket. Och så är hon diplomerad massör i metoden raindrop som är en oljemassage.
Så en ”vanlig Johansson”…tror inte det, va?

Säger vi däremot en ”djurfrälst Johansson” stämmer det i högsta grad. Morfar var hästhandlare och då var det ingen skräll att barnbarnet fick egna fyrfota vänner att ta hand om utanför föräldrahemmets stugknut i Hasslösa. ”Det finns inget man mår så bra av som hästar och hundar” hävdar Annika längtansfullt.

Men hon tycks lika förtjust i katter, kaniner, marsvin, vandrande pinnar och afrikanska dvärggetter. Hon har haft rubbet och ler glatt över paraden med djur som kantat livet. Eller, nja, de där dvärggetterna var väl lagom roliga egentligen. De tuggade i sig allt i sin väg.
Och även om varenda djurart tycks vinna Annikas gunst finns det gränser även för henne. Barnen hade ett tag en kameleont som visade sig kunna övergå i samma färg som Annikas hår när den klättrade på hennes huvud.
Ett svårslaget partytrick, javisst, men inget som gav husrum i mamma Johanssons hem.