Teknik. I alla dess former. Det tycks vara Antons livselixir. Intresset täcker allt från IT till bilar och motorcyklar. Och däremellan även fotokameror och klockor.
Om vi börjar med den fyrhjuliga avdelningen konstaterar Anton snabbt att han är Saabfrälst. Det gäller för övrigt hela släkten. Två exempel: pappa åker en Sabb 9-3 Aero cab på somrarna och mamma ägde en gång en Saab 99 EMS.
Men Antons Saab-gloria halkar genast på sned när vi undrar vilken modell han själv åker omkring i. Urskuldande och skamset medger han: ”Jag har skändat min Saab-trogna släkt och köpt en Volvo nu!”

Men släktens inflytande märks i gengäld på andra sätt. Bland annat på Antons skenande IT-engagemang. I tidig ålder var det släktingarnas utflykter i cyberrymden som fascinerade. Anton hängde bakom axeln och spanade storögt på datorskärmen. Sedan tog intresset fart på allvar under högstadiet och gymnasiet. Därefter har det bara fortsatt. ”Jag är väldigt allround som tekniknörd. IT tycker jag blir roligare och roligare. Det är mycket att hänga med på” säger han.
Växlar vi till två hjul är pärlan för ögonblicket en Yamaha 600 cc. Motorcykelåkning ligger honom varmt om hjärtat. Det och styrketräning. Han försöker hinna med någon av dessa saker varje dag. Vilket i sin tur kräver lite koll på tiden. Och i det fallet är den här skarabon garderad. Ett tidigare supportjobb, på Watchtech Sweden, gjorde att han blev överförtjust i klockor. För stunden har han fem armbandsur, men bär endast ett i taget.

I övrigt då? Jo, en avancerad systemkamera tillgodogör suget att fotografera. Anton plåtar mycket bilar och letar vinklar, ljus och avstånd för att motivet ska bli så maffigt som möjligt. Vilka bilmärken som hamnar i sökaren varierar från gång till gång, men råkar det vara en Saab reagerar avtryckarfingret instinktivt.
Antagligen beror det på ett släktdrag.