Fotograf. Brödbagare. Longboardåkare. Drönarpilot. Före detta dataspelsnörd.
Allt stämmer överens på Daniel. Men det är, ärligt talat, en annan definition som väcks allra först när man vill beskriva den här Varnhemsbon med ett enda ord.
Estet.

Daniel äger en unik förmåga att upptäcka och återge stilrena inslag som korsar hans väg. Det kan vara miljöer, föremål, människor, ja, i princip vad som helst. Bildseendet är fantastiskt. Han uppfattar symmetrier, färgharmonier och mönster som ett vanligt öga aldrig iakttar. Exempel finns att beundra på instagram.com/dannesyd/
Icke helt oväntat har Daniel blivit prisbelönt för sina enastående fotografier. Han och hustrun Cecilia premierades 2017 med ett stipendium från Scandinavian Photo tillsammans med två andra. Deras tävlingsbidrag var ett konstprojekt. Kvartetten vann den öppna kategorin.

Konstkänslan exponeras dessutom på fler sätt. Smalbenen är vackert dekorerade med motiv inspirerade av gammaldags japansk konst. Daniel gjorde tatueringarna som 19-åring. Arbetet utfördes av en tatuerarstudio i Göteborg och tog sammanlagt 50 timmar. På frågan varför han fastnade för ett japanskt konsttema konstaterar han okomplicerat: ”För att jag tycker om det!”
Svårare än så behöver det inte vara. Däremot ligger en viss utmaning i att behålla utsmyckningen i ursprungligt skick. Han slutade faktiskt att tävla i longboard just av den anledningen. Han ville inte riskera att skrapa sig och fördärva prydnaderna på benen.
Men det är inte bara kameror som Daniel hanterar med ackuratess. Han blev i tidig ålder intresserad av modellflyg. Färdigheterna han då skaffade sig har förädlats i nuvarande tidevarv när drönare blivit vardagsmat. I V75-sändningarna används alltid drönare för att övervaka loppen. När det är V75-omgångar på närbelägna travbanor, som Axevalla, Åby och Mantorp, anlitas ofta Daniel som pilot till drönaren. Han sköter manövreringen medan en kameraman ser till att linsen riktas åt rätt håll.

Utöver allt det här har Daniel som hobby att baka surdegsbröd. Även brödbaken har han förärat med ett Instagramkonto. Vitsigt sagt plåtar han det som ligger på plåten.