Daniel har arbetat som verksamhetsanalytiker på Domstolsverket i Jönköping. Där satt han tillsammans med jurister, domare och expertis i olika utvecklingsprojekt. Gruppen skärskådade verksamheten, hur det såg ut för ögonblicket och hur det skulle se ut i framtiden. Stegen i kartläggningen redovisades exempelvis i form av processkartor.

Analysuppgifterna bestod vidare av…

…Nej, stopp och belägg. Vi bryter där. För någonstans i beskrivningen kommer Daniel på sig själv. Han inser hur knastertorr den framstår. Jobbet var säkert väldigt bra och intressant, men precis som han erkänner: ”Det låter jäkligt tråkigt.”

 

Daniel har mycket annat som känns avsevärt roligare att berätta.

Som redan framgått av ena höjdpunkten var han under flertalet säsonger tennisspelare av yppersta rang. Han gick tennisgymnasiet i Linköping och drog, några år längre fram i livet, till USA och skrev historia tillsammans med sina lagkamrater genom att ta Columbus State University Georgia till skolans första Nationals (tennisens collegeslutspel) någonsin på herrsidan.

Tennisliret ”over there” kombinerades med ekonomistudier, men efter ett halvår bar det av hemåt igen. Universitetet i Georgia byttes mot Högskolan i Skövde, ekonomiutbildningen mot systemvetenskap.

Bollsinnet och läshuvudet är således väldokumenterade kvaliteter, men han är även lite av en prylnörd. Mobiler, tv-spel, datorer, och så vidare, fångar lätt hans uppmärksamhet. Han gillar ny teknik. Fotbollslaget Arsenal har samma slags dragningskraft. Nämn klubbens främste målskytt genom tiderna, fransmannen Thierry Henry, och ni får en poetisk hyllning av skultorparens favoritspelare.

 

Sportintresset breddas dessutom alltjämt. Daniel har fått smak på utförsåkning. Men Alperna får vänta. Än så länge duger Stenkällegårdens fallhöjd på svindlande 76 meter.