Sport ligger Denise extremt varmt om hjärtat. I samband med att hon var ny på InExchange spelade Sverige en avgörande drabbning i en av våra största bollsporter. Dagen efter frågade hon, av ren automatik, de som satt närmast vid frukostbordet vad de tyckte om matchen. ”Vilken match?” löd det oförstående svaret.
För en person som Denise, som vaktat ett handbollsmål i åratal, som alltid älskat utförsåkning på skidor och sätter en enkel Salchow i konståkning, var ointresset svårt att ta in. Ja, snudd på omöjligt faktiskt.

Men det yrvakna bemötandet har inte påverkat hennes sportfokus. Är det OS har Denise järnkoll på de senaste resultaten och hur det kommande programmet ser ut. Hon har också varit aktiv som tränare. Hon ingick en tid i tränartrojkan för Skövde HF:s 99-lag som blev femma i SM för B-flickor, tvåa i Norden Cup och segrare i Skadevi Cup.
Sedan har skidorna alltjämt en speciell plats i livet. En vinter var Denise skidinstruktör i Sälen och hon beger sig gärna på skidsemester.
”Det är inte mycket som slår en dag i backen när solen är framme” hävdar hon och ser det som självklart att förlägga delar av fritiden i snöklädda branter: ”Skidsemestrar innehåller allt – friluftsliv, brasor, underställ och sol.”

Just att vistas ute i naturen är ett favoritintresse. Denise önskar att någon gång komma till Svalbard och se isbjörnar och valar i vilt tillstånd. Hon besökte Island när hennes bror arbetade där som glaciärguide. Det stärkte viljan att åka ännu längre norrut på vårt klot. Men även kortare utflykter är trevligt. Typ att sitta en varm sommarkväll i Hamburgsund, äta nyfångade räkor, dricka något gott och umgås med vänner.
Och möjligen snacka lite sport.