Lödöse, betongarbete, e-sport, webb, poker och Töreboda.
Vid en första anblick är det ett knippe ord som spretar åt alla möjliga håll, men alltsammans går faktiskt att kanalisera till en och samma källa. Eller, ja, till en särskild person rättare sagt – och självklart är det Emanuel.
Lödöse, beläget uppströms från Göteborg räknat utmed Göta älv, är födelseorten, Töreboda är nuvarande hemkommun, betongsektorn var första branschen han jobbade inom efter gymnasiet och e-sport, webb och poker är helt enkelt stora intressen.

Börjar vi i slutänden var e-sportsengagemanget länge knutet till Warcraft 3. Det är ett strategispel och det är ju även poker på sätt och vis. ”Mycket går ut på att läsa av hur motståndarna agerar” förklarar Emanuel som under en säsong blev seriesegrare i en lokal pokerklubb utanför Göteborg.
Emanuel är likaså ett ess i webbmiljö och det är knappast en slump. Eftersom äldste brodern var tidig datorfanatiker fanns det datorer i hemmet under hela uppväxten. Möjligheterna att skaffa kunskaper på området var obegränsade. Vilket bland annat resulterade i hemsidebyggen som blev mer och mer avancerade med tiden.

Sålunda var byggprogrammet på gymnasiet en parentes. IT-sidan lockade desto mer. Något som ledde till ett par års pluggande på högskolenivå inom systemvetenskap, dels på plats i Halmstad och dels på distans i Luleå.
Det är dessa färdigheter som numera kommer InExchange till del.
Hustrun Nathalie har rötterna i Skaraborg. Hon övertygade Emanuel om – medan paret bodde i Göteborg – att orten där Göta kanal och västra stambanan korsar varandra var ett idealiskt alternativ för familjen. I dag håller han med till 100 procent. ”Töreboda är lugnt och skönt” säger Emanuel.
Ja, så lugnt det nu kan vara vill säga för en småbarnsförälder.