”Man behöver inte åka långt för att komma långt.”
Konstaterandet ger inte bara uttryck för Emelies filosofi. Det beskriver även hennes livsstil. Den här tjejen från lilla Förlanda i Kungsbacka kommun gör givetvis helt vanliga resor, precis som alla vi andra, men hon förflyttar sig minst lika ofta genom att använda fantasin och gå in i spännande karaktärer och landa i olika historiska perioder.

Emelie ägnar sig åt Lajv. Det är ett slags teaterliknande rollspel där likasinnade samlas på en förutbestämd plats och spelar upp ett scenario som kan bottna i såväl fiktion som i historiska händelser.
”Ju större inlevelse desto roligare blir det. Det är spännande att utforska detaljer” förklarar hon engagerat och anger ett signifikativt exempel:
”Jag spelade präst en gång. Jag är inte religiös, men insåg att det fanns mer att upptäcka i prästämbetet än jag hade trott. Det visade sig bland annat vara en slags mentorroll, att man som präst är en respekterad ledare som många ber om råd hos i stort och smått.”
Rollspelen har automatiskt satt fart på andra intressen. Emelie är fascinerad av historia. Särskilt medeltiden. Hon gillar även att sy. Många av de kläder hon använder vid lajv-sammankomsterna är sådant hon syr upp själv.

Men Emelies liv handlar förstås också om att vara mitt i nuet. Hon utbildade sig till systemutvecklare på Högskolan i Skövde och har sedan blivit billingekommunen trogen. Hon gör gärna utflykter, men är även förtjust i att vara hemma och spela dataspel.