Hacer gillar att hitta på upptåg. Det galnaste utförde hon på Island. Då antog hon följande heltokiga utmaning: behåll inpackningen i ansiktet från Blå Lagunen och ta dig igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen med masken med mineralrik lera kvar i fejset.
Det låter omöjligt, och borde inte gått, men Hacers enorma övertalningsförmåga kan försätta berg – och isländska säkerhetskontrollanter. Med resten av resesällskapet som åskådare innanför säkerhetskontrollen redogjorde Hacer för den nitiska personalen varför hon fortfarande bar ett lager stelnad gyttja i nyllet. Till allas stora förvåning köpte islänningarna hennes förklaring!
Stolligt? Visst, men vad gör man inte för en lockande vadslagning.

Episoden är signifikativ för Hacer. Hon är bra på att få som hon vill. Oavsett hur tuffa utmaningarna än är. Exempelvis ingenjörsutbildningen hon gick, som var skräddarsydd för telekombranschen. Hacer rundade inte bara av studierna med en vanlig examen. Hon och kompisens exjobb resulterade i att de skapade tidernas första testsystem för 3G-nätets basstation.
I och med den bedriften var en fortsättning på Ericsson given. När IT-krisen slog till tvingades dock  Hacer söka nya vägar. Hon var med om att starta lågprisflygbolaget Fly Me och gick sedan vidare till American Express och därefter till NetClean vars ändamål är att skapa tekniska lösningar för att stoppa sexuella övergrepp mot barn.
”Det har blivit väldigt många olika branscher och det har jag haft nytta av känner jag. Man lär sig mycket. Man tar med sig erfarenheter från varje bransch” resonerar hon.

Slående för Hacer är hennes energi och engagemang. Hon är politiskt aktiv hemma i Mölndal, förutom att sitta som vice ordförande i sitt parti är hon ledamot i skolnämnden och arbetsmarknads- och socialnämnden. Samtidigt brinner hon intensivt för internationell politik. Hon twittrar flitigt – ofta på modersmålet turkiska – och kämpar för demokrati, sekularism och mänskliga rättigheter.