Fritt översatt från engelska står HR för mänskliga resurser. Jenny är vår HR på InExchange. Hon är en central punkt i arbetet att få personal och ledning att trivas ihop och jobba för samma gemensamma mål. Varför det här blev Jennys yrke tror hon delvis har sin förklaring i hennes bakgrund. Under uppväxtåren bodde hon tillsammans med familjen i Portugal (Porto) och Thailand (Bangkok).
“Jag tror att det väckte en nyfikenhet hos mig på människor och olika kulturer. Jag har aldrig varit rädd för förändringar. Tvärtom är det något jag tycker om och drivs av” beskriver hon.

Åren utanför Sverige kom sig av att Jennys pappa tjänstgjorde utomlands. För hennes del innebar det i sin tur att engelska var förstaspråket under alla år i grundskolan. Engelska är således ett språk hon behärskar fullt ut och hon kan likaså en del franska och portugisiska.
Men Jenny snappade inte bara upp språkkunskaper. Hon var även fenomenal på att släpa hem alla sorters djur. I Portugal tog hon ofta tåget till en marknad och på returresan hade hon med sig allt från katter till höns och ankor. Och i Thailand föll hon pladask för en tigerunge, men då tvingades pappa gripa in. Nej, någon tiger ville han då rakt inte släppa in över tröskeln. Jenny fick en schäferhund i stället.

Tiden i Thailand innehöll också basket och hästar. Basket med skollaget och ridning på en hästgård i närheten av den klassiska bron över floden Kwai. Hästintresset var sedan ett starkt skäl till att hon flyttade tillbaka till Sverige som 16-åring. Hon kombinerade en vardag med hästar med att gå på Ållebergsgymnasiet i Falköping. Det blev dock ingen yrkeskarriär ihop med fyrbenta vänner. Jenny hamnade inom telekombranschen där bredden på uppgifter gav erfarenheten och kunnandet som lade grunden till en HR-framtid.
Och i fall ni undrar: nej, inte heller som vuxen har Jenny skaffat den där tigern hon en gång drömde om. Däremot har hon en katt som heter Bosse, en trivsam herre som var husvill innan han upptäckte hur utomordentligt det var att bo hemma hos familjen Brian på Västermalm i Skövde.