Jessica älskar katter. Så till den milda grad att hon, om värkarna hade satt in på allvar, kanske fått föda sitt andra barn i en trappuppgång.
Följande råkade nämligen hända: när Jessica precis skulle ge sig av till den planerade förlossningen irrade det omkring en vilsen katt i hyreshuset där hon bor. Vad göra? Jo, Jessica satte sig i trappan tillsammans med den fyrtassade rymlingen och väntade i hopp om att någon skulle kännas vid den husville desertören. Efter nära på en evighet kom äntligen en person som hade lovat att vara kattvakt till kissen som vår havande djurvän förbarmat sig över.
Att Jessica riskerade att föda när som helst tyckte hon var ovidkommande.
”Katter och shopping går före förlossningar” slår hon fast gällande prioriteringar.

Jessica har egna katter. Hon vet det mesta om dessa egensinniga sällskapsdjur. Exempelvis kan hon alla raser utantill. I fall ni tvivlar är det bara att korsförhöra henne. Allra helst i form av tävling. Jessica tävlar i allt som går att tävla i. Men helst i sådant hon vet att hon är duktig på. Så kattraser ja, men bollsporter nej.
Tävlingsinstinkten är så stark att det gränsar till galenskap. En gång tryckte hon i sig en hel familjepizza bara för att bevisa att hon orkade. Sällskapet runt bordet menade att hon skulle få ge upp. Det triggade henne att pressa ner ännu fler tuggor. Till slut var pizzan uppäten. Hon hade vunnit. ”Jag kände äkta glädje. I 30 minuter. Sedan byttes det mot ren ångest.”

Andra saker som utmärker Jessica är skaparförmågan och det estetiska sinnet. Skaparbehovet mättas emellanåt med handarbete. Hon tycker om att virka och sticka. Och esteten i henne skymtar tydligt på Instagramkontot. Bilderna hon lägger upp måste färgkoordinera med varann. Eller färg och färg. Hon föredrar svart, grått och vitt.