Det är ungefär tre och en halv mil mellan Mariestad och Skövde.
Men det hann bli en rejäl cirkelrörelse innan Jimmy bytte vänerkommunen mot att bo vid foten av Billingen. Karlstad, Göteborg och Borås tjänade som adresser på vägen. I Karlstad lades grunden till yrkesvalet. Där läste han till dataingenjör och systemvetare, men klivet ut på arbetsmarknaden togs innan sista sidan i studielitteraturen var nådd.
”15 poäng till och jag skulle ta dubbelexamen” förklarar Jimmy.
Men någon högskolespurt verkar inte vara i sikte.
Jimmy lägger krutet på annat. Framför allt familjen och huset förstås. Det finns alltid mycket att pyssla med hemma, som han säger. Det blir också lite träning då och då. Gärna i form av mountainbike eller taekwondo.

Intresset för ”foten och handens väg”, som ordet taekwondo betyder på koreanska, väcktes i unga år och har nu återkommit igen. Träningen hos Skövde Taekwon-Do Club är ett skönt inslag i vardagen: ”Det stärker kroppen och ökar rörelseförmågan – och så trivs jag fint i klubben.”

Sedan har motorcyklar en given plats i Jimmys liv.
Han äger en Honda VTR 1000 F, vilket är en trevlig landsvägsmaskin, men han tröskar också runt på försvarets klassiska Husqvarna 258. Vilken knappast erbjuder samma köregenskaper. ”258:an är inte bra på något, men helt okej i det mesta” lyder supportteknikerns omdöme.
Jimmy var mc-ordonnans när han gjorde värnplikten. Efter det svor han dyrt och heligt att aldrig sätta sig på militärens encylindriga tvåtaktare igen. Men det har han alltså gjort. Som hemvärnsman och resurs vid skallgångsinsatser.