Två veckor efter studenten, just fyllda 18 år, lämnade Johan lilla Varnhem för stora Stockholm. Främsta skälet var att få bättre möjligheter till jobb, men också för att vidga vyerna. Det dröjde inte heller länge förrän jobbplanerna gick i lås. Johan fick anställning som lagerarbetare på Bonver Videodata som på den tiden distribuerade hyr- och köpfilmer till mackar och servicebutiker. Efter ett tag växlade han roll inom samma företag. Han klev över på IT-sidan och kombinerade på så sätt två stora intressen: datorer och film.

Jobbresan fortsatte sedan på IT Resurs i Älvsjö och därefter på Svensk Säkerhetsvideo i Täby. Det senare företaget är specialiserat på övervakningskameror. Johans IT-kunnighet kom väl till pass. ”Det var bättre att anställa någon som kunde nätverk och fick lära sig kameror än någon som kunde kameror och som hade fått lära sig nätverk” konstaterar han klarsynt.
I samband med att norska Norautron tog över och Svensk Säkerhetsvideo förvandlades till Elektronix ändrades dock Johans inriktning. Han började jobba med kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling.

Men numera hittar vi Johan varken i Stockholm eller i Varnhem. Han bor i Skövde och har således återbördats till Skaraborg. Får han en stund över använder han den gärna till att skulptera figurer i lera. Oftast på temat sci-fi och fantasy. Även styrketräning är ett stort intresse. I övrigt kretsar livet helt naturligt kring barnen och hunden. Johan har en golden retriever som enligt hans utsago är ”extremt snäll”. Datorspelandet är däremot något som avtagit med åren. Tiden vill inte räcka till. I Johan gömde sig annars en potentiell E-sportare. Han var under en period väldigt skicklig på Dota 2. När han och äldste sonens äventyr i den fantasifulla Dotavärlden streamades i Twitch-communityn hade de drygt 800 tittare.