みなさん、はじめまして。私はジョナサンと 申します.よろしくお 願ねがいします
Hängde ni med där? Nähä, kunde just tro det. Här kommer därför en översättning. Det står: “Hej på er alla! Mitt namn är Jonathan. Trevligt att träffas”. På japanska.
Jonathan må vara uppvuxen i Falköping och hann även bo i Slutarp i några år innan flyttlasset gick till Skövde, men han har dessutom tillbringat två år som student i Tokyo. Och då läste han, just det, japanska.
“Jag påbörjade två utbildningar på universitetet i Jönköping, men upptäckte att det inte var något för mig. Då drog jag iväg till Japan. ‘Vi får se vad som händer’ tänkte jag.” 

Det hände väldigt mycket visade det sig. Jonathan stannade således i två år. Som kronan på verket träffade han sin blivande flickvän Joy från Peking i den japanska huvudstaden. Numera bor paret ihop i Skövde. Det blev Skövde tack vare att högskolan hade en inriktning inom programmering som intresserade honom. Vilket i sin förlängning resulterade i att han efter fullbordad högskoleexamen blev anställd på InExchange.

Utanför jobbet dominerar två intressen: fotografering och musik. Medan Jonathan befann sig i soluppgångens land skaffade han en systemkamera av märket Sony. Den tar han med sig ibland för att vara beredd om det dyker upp några spännande motiv. Kameran hjälper också till att upprätthålla hans asiatiska språkkunskaper. Alla menyer i displayen råkar vara på japanska – och det går inte att skifta.

När det gäller musik är Jonathan faktiskt något så ambitiöst som självlärd gitarrist. Han har en PRS som han vårdar ömt. Han producerar också lite egen musik och använder sig av sequencerprogrammet Cubase. Influenserna varierar. Jonathan säger att han är en allätare, men han söker sig gärna åt det progressiva hållet, exempelvis favoritgitarristen Mark Holcombs band Periphery och Animal As Leaders.