”Har du sett Jonna?” ”Nej, men jag har hört henne!” Det replikskiftet tecknar en igenkännande bild av Jonnas mest typiska karaktärsdrag. Skrattet. Det bubblar av värme, det smittar lätt av sig, det bryter ut som titt som tätt – och det hörs på långt håll.
Och framför allt: det säger väldigt mycket om Jonnas personlighet.

Hon är en glad och utåtriktad tjej som med sitt garv och sin starka stockholmska utgör en härlig färgklick här på InExchange. Vi är tacksamma över att hennes högsta dröm, att bli polis, bleknade med tiden, att yrkeslivet som undersköterska avslutades efter nio år på Danderyds sjukhus och att den råa verklighet som hon mötte ibland gjorde karriären som väktare temporär.
För då hade vi inte fått Jonna som vår kollega och fått lära känna denna charmiga gestalt med fäbless för skandinavisk design och med en orubblig träningsdisciplin.

Vägen till InExchange var nämligen långt ifrån utstakad i förväg. Det var precis tvärtom. Hade hon gnuggat på en spåkula, som rebellisk tonåring hemma i Västerort, är en sak säker: om det uppenbarat sig en framtid som kontorsanställd, i någon pyttehåla vid namn Skövde, skulle hon fått dåndimpen.
”Aldrig kontorsjobb” sa Jonna när hon ville lämna sjukvården och skola om sig.
”Aldrig Skövde” fastslog hon lika tvärsäkert när hennes syster flyttade hit.
Ändå sitter hon här i dag. Långt från Stockholm, långt från tänkta yrkesbana och rent av galaxer från det scenario som 15-åringen i henne, som på egen hand och tämligen kaxigt flyttade till Falun för att gå på gymnasiet där, faktiskt föreställde sig en gång.
Och vet ni vad? Hon är övertygad om att hon hittat rätt i livet.
”Nu kan jag aldrig tänka mig att flytta tillbaka igen” hävdar Jonna.
Med ett garv såklart.