Hängiven motionär. Cyklar, springer och åker skidor. ”Det är mitt liv” säger Jörgen. En gång i tiden hjälpte han likasinnade som säljare i en av Skövdes två dåvarande sportbutiker. Eller stjälpte snarare. Han lyckades nämligen sälja glidvalla som fästvalla.
Och någon upprättelse lär dessa stackars skidkunder aldrig få. Expediten i fråga hänvisar i dag till den mänskliga rättigheten att tillämpa selektivt minne och framhärdar att det bakom affärsdraget enbart fanns goda syften. Det var ett sätt att ”på ett tidigt stadium skilja agnarna från vetet.”

Tar man ett kort snack med Jörgen blir motion det givna samtalsämnet.
Men tar man ett längre snack skymtar många andra intressen.
Jörgen är duktig på att hitta matrecept. Han tipsar om sajten ”Jävligt Gott” och klickar fram proteinrätten Vegetarisk Boeuf Bourguignon. Som att äta riktigt gott mört kött, hävdar han. Husvagnssemester är ett annat favoritnöje. Både han och sambon gillar att cykla så självklart hänger de på hojarna i bak på vagnen.

Och vet ni vad – Jörgen är en operaälskare. Han hade ogillat opera länge när han intalade sig själv: ”jag ska testa och se om jag kan börja gilla det”. Och det gick. Han uppskattar massor av verk, men vurmar allra mest för Puccinis ”Madame Butterfly”.