Karls svåraste val i livet stod han inför som brådmogen knatte: klassens dag eller Charlie Norman på stadsteatern? Beslutsvåndan var så stor att han slutligen frågade sin lärare om lov att få välja Charlie före klasskamraterna. ”Och det fick jag” konstaterar Karl. Läraren kände antagligen hur obarmhärtigt det hade varit att krossa hjärtat på skolans mest lillgamla elev genom tiderna.

Charlies svängiga boogie woogie greppade Karl så mycket att han även fick arvtagaren som favorit. Robert Wells alltså. Rhapsody in Rock gick länge på repeat. Det blev också flera konsertbesök för Karl när Wells lirade live med sin pianobaserade symfonirock.
Det egna pianoklinkandet skäms inte heller för sig. En och annan gång slår han sig ner vid tangenterna och håller liv i kunskaperna som från början grundades genom lektioner hos en privat pianolärare. Vid dessa stunder, när andan faller på, är det främst klassisk pianomusik som gäller.

Vad vet vi mer om Karl? Jo, att han är uppvuxen i Lugnås utanför Mariestad, att han gillar friluftsliv och att han sparkat boll i Björsäters IF, men att idrottsintresset i dag kantrat över mer åt kampsport (MMA och thaiboxning).

Karl är också fönstermontören som bytte yrkesinriktning. Fem år på lärarutbildningen på Linköpings universitet följdes av tre år som samhälls- och historielärare vid Vadsbogymnasiet i Mariestad. Fast nu har han således bytt område igen. Intresset för elektronik och data fick han tack vare morfar som var radioamatör. Men hobbyn att pejla in radiostationer, det som kallas DX-ing, var inget han ärvde. Morfars C-64 och det egna Nintendospelet var betydligt fräckare. Spelandet pågår alltjämt i viss omfattning. Men numera är det Dota 2 som gäller.