”Nu ska du høre!”. Tänk er den befallningen. Högt och ljudligt. På låtsasdanska. Då får ni en bild av hur Karl lät på Inflights kundtjänst.
Eller förresten, låt bli. Förstör inte bilden av denne fryntlige godmodige storsnusare som på omisskännlig Vadsbodialekt delar med sig av diverse klokheter. Vadsbo? Det är lika med häraden i norra Skaraborg i vilken man finner Töreboda och Moholm. Alltså där Karl är uppvuxen respektive där han och kärestan renoverar sitt hus.
Men, innan vi hastar vidare, varför i all sin da’r gick Karl i clinch med irriterade danskar? Svaret: han har bott och jobbat i Oslo. Norska och danska går väl på ett ut (inbillar sig vissa svenskar). Därför upphöjdes Karl till dansk kundmottagare.

Åren i Norge innebar dock inga danska språkkunskaper. Däremot annat värdefullt. Karl var butikschef (Wayne´s Coffee) och skiftledare (Deli de Luca). Han kämpade energiskt i skuggan av Akershus och avancerade kvickt uppför karriärstrappan genom att vara flitig och framåt. ”Jag gillade den mentaliteten, att man kunde utses som butikschef även om man bara var 23 år. I Norge ser man mer till person än till ålder” menar han.

Men det finns mer än norsk personalpolitik som Karl pratar sig varm om. Gullebolet till exempel. Det är ett smultronställe nära sjön Unden som tillhört släkten i fyra generationer. Han uppskattar stillheten som platsen erbjuder. Så när han lyssnar på brittisk indiepop, eller Håkan Hellström, är det oftast inte i Gullebolet. Men han gillar den sortens musik. Liksom film. Har säsongskort på biograf Odeon i kulturhuset i Skövde. Favoritfilmen är tungsinta ”Under sanden” som utspelar sig i efterkrigstidens Danmark.
”Nu ska du høre!” är första repliken i filmen. På Vadsbodialekt.