Kenneth Ljungqvist

Googlar man på ”Growth hacker” får man veta att yrket är en kombination av marknadsföring, data och automatisering. Det kan vara bra som upplysning. Kenneth har mött folk som bär på helt andra föreställningar. Vissa har fått för sig att det ”växande hackandet” innebär att han kör skördetröska på InExchange.
Men dråpliga missförstånd går att leva med. Det är en cool yrkestitel han begåvats med trots allt.
”Jag är förmodligen äldst i Sverige att gå under benämningen ’hacker’” konstaterar Kenneth med en stor portion självdistans.

Cyberrymden är Kenneths virtuella hem sedan länge. Innan InExchange var han på Misco i Lidköping där han såväl byggde som förnyade webb och e-handelslösningar. Yrkeskategorierna har annars växlat en del på visitkortet. Bagare, tidsstudieman och musiklärare är exempel på jobb som han haft genom årens lopp. Musiken upptar mycket tid alltjämt. Intresset sköt ny fart för några år sedan efter mångårigt uppehåll. ”Jag spelar bas i ett coverband” berättar Kenneth vilket bland annat innebär långa härliga rockkvällar – då det lånas hej vilt från AC/DC, Status Quo, ABBA, Doobie Brothers och så vidare – i replokalen i Skara.

Musikbegåvningen kom även till användning som rekryt. Kenneth gjorde sin militärtjänst på Arméns musikpluton på P10 i Strängnäs. Där hittade han på ett lyckat upptåg en gång genom att gömma sig bakom en buss och spela reveljen på trumpet fem minuter före ordinarie klockslag. Varenda person på kaserngården ställde sig överrumplade i givakt!

Samma drill har däremot inte Kenneth på katten där hemma. Lidköpingssonen bor sedan flera år tillbaka på Kinnekulle. I sällskap med en kisse som gärna ser sig bortskämd av husse och inte minst en stam på cirka 3000 dovhjortar som annekterat den fagra västgötaplatån.