Utåtriktad och social. Det är kännetecknande för Kenny. Han gillar att ha mycket människor omkring sig. Är man som Kenny uppväxt i en syskonskara på åtta bröder (!) – och det skiljer elva år mellan äldste och yngste brodern – är detta med ständigt umgänge något man är van vid.
Och det här sitter i. Kenny gillar att hitta på saker i större gäng, att anordna tv-spelskvällar, whiskyprovningar, gokartdueller, femkampsutmaningar och så vidare. Han är dessutom regelbunden elev på en dansskola i Skövde. Sambon Viktoria lyckades i tät pakt med några vänner övertyga honom om hur kul det vore att lära sig dansa salsa. Fast troligtvis var han ganska lättövertalad. Dans är inget nytt för den här programmeraren. Han är duktig på att bugga och gillar att ta en svängom.

En annan sak som Kenny behärskar med rang är att svetsa. Han är född i lilla Brodalen, utmed riksväg 162 till Lysekil, och hade nära till Uddevalla. Och där jobbade han i flera år som svetsare på Volvo respektive Junoverken. Men svetslågan tappade i intensitet. I stället växte det grundmurade dataintresset. Han växlade därför yrkesbana och hamnade, efter tre års utbildning vid Karlstads universitet, på Telias Incident Management Center (IMC) i samma värmländska residenskommun.

I Karlstad fann han även kärleken. Tjejen som vann hans hjärta var från Skövde och när hennes hemlängtan grep in blev förstås kontentan att den forne bohuslänningen följde med till Skaraborgs största tätort. Här lär han sig allt om kodning och nyttjar delar av övrig tid till styrketräning och innebandy. Och skulle någon föreslå en kväll i bowlinghallen tackar han knappast nej. När han gick på gymnasiet i Lysekil spelade han bowling nästan dagligen – och slog vid ett tillfälle en serie på otroliga 273 poäng.