Kristoffer konstaterar att han är nyfiken av naturen. Han vill veta ”allt om allt”. Vilket föräldrarna blev bryskt påminda om när Kristoffer var 5 år. Då skruvade han snabbt och entusiastiskt isär familjens skivspelare och tyvärr var den, visade sig, inte lika kul och enkel att sätta ihop igen.
Men den skruvglade knatten blev tack och lov skickligare med åren.
”Jag är uppväxt med datorer och teknik” förklarar han och berättar om telefoner, datorer och skärmar som han modifierat och även byggt på egen hand. Och på gymnasiet utvecklades dessa intressen vidare när han på naturvetenskapliga tekniklinjen spädde på kunskaperna med fysiklagar och psykologi.

Men än mer avgörande under gymnasietiden var att Kristoffer fick en första inblick i programmering. Språket han lärde sig på den tiden var Turbo Pascal. I takt med fortsatt förkovran började han göra egna spel i stil med diverse Bombers-varianter. I Kristoffers version applicerades fysiken han lärt sig såsom tyngdlagar och rörelsekurvor. Pansarvagnarnas kanonkulor i hans spel fick realistiska banor.

Kristoffers uppfinningsrikedom och lösningsfokuserade förmåga blev biljetten in i yrkeslivet. Ett första projektarbete hos Microplast i Skara, nuvarande Elos Medtech, utvecklades efterhand till en fast anställning. Vid den tidpunkten fick man som utvecklare oftast fungera som allt-i-allo på datorsidan. Framställandet av hårdvara varvades med installationer och supportärenden.
I och med allt bredare erfarenhet testade sedan Kristoffer att driva eget tillsammans med en kompis. Företaget hette CodeLine AB, men eftersom duon inte bara skulle utveckla sin programvara, utan också sköta försäljningen, blev arbetsuppgifterna övermäktiga. Han återgick till att vara anställd. Det hann bli Aptic, IT-avdelningen på Volvo Lastvagnar och konsultföretaget Squeed AB i Göteborg – hos vilka han utvecklade Lindex webb – innan entrén på InExchange.

Allra sist: jodå, Kristoffer gillar att skruva isär saker än i dag. Men numera är det egna bilen. Noggrannheten att observera var allt ska sitta har gudskelov förbättrats. Till skillnad mot skivspelaren i barndomen förblir bilen inte isärplockad.