Linus Lindahl

Linus har tillverkat penslar, nackskydd och skjutdörrar till garderober.
Men det är datavärlden och datorer som länge varit det stora intresset. Att han en gång skulle hamna framför dubbla datorskärmar även i yrkeslivet var nog förutbestämt. Däremot var det tillfälligheter som gjorde att det blev just Skövde. Linus ville lära sig att programmera. I letandet efter lämplig utbildning framstod Högskolan i Skövde som bästa alternativet. Här erbjöds det programmering fokuserad på datorprogram och inte bara applikationer. Vilket avgjorde saken.
Ytterligare tre år senare upptäckte han InExchange på högskolans årliga framtidsmässa. Det avgjorde saken. Igen.

Linus hemort är Mullsjö. I verkligheten. Men det är även Gloomhaven. I fantasin. Linus är superförtjust i genren fantasy. Gloomhaven är en sådan värld. Det är ett brädspel som bjuder på ett episkt äventyr för fyra deltagare. Linus är också begeistrad i rollspel. ”Drakar och demoner” är en personlig favorit. Liksom den amerikanska motsvarigheten ”Dungeons and Dragons”. Det är samtidigt ett intresse som Linus delar med många kompisar. Han är då och då med och arrangerar LAN hemma i Mullsjö. En helg försvinner i ett nafs när han och polarna utkämpar fiktiva duster i datorernas gränslösa spelmiljöer. Deltagarna blir som uppslukade. Så häftigt och spännande kan det vara.

Utöver detta har Linus en speciell hobby som sätter tålamodet på prov. Han gillar att göra halsband genom att länka samman metallringar i olika storlek och färg. Mästerverket är en slips bestående av 7 000 ringar som han mödosamt länkade ihop med varandra. En efter en. Halsbanden brukar vanligtvis ta en timme att få färdiga. Slipsen var desto mer tidskrävande. ”Den tog fem månader” avslöjar han.
Och för att föregå en given fråga: Ja, det är den slipsen Linus har på bilden.