Magnus är uppvuxen på södra Öland. Mitt ute på Alvaret. Där var han omgiven av vatten i alla väderstreck. Det är han inte i Skövde. Men här fanns möjligheten att plugga dataspels- och systemutveckling. Det avgjorde saken.
”Datorspel är intresse nummer ett. Det är min stora passion” förklarar Magnus.

Sålunda byttes det platta ölandskapet mot ett liv vid ett av Västergötlands platåberg. Han känner att han funnit sig till rätta. Han säger att Skövde är som Kalmar. Det är en lagom stor stad att bo i. Vattnet är saknat, men i hans fall är åtkomsten till blixtsnabb wi-fi viktigare än regelbundna plurr i Östersjön.
Utöver datorspel gillar Magnus musik och film väldigt mycket. Bobby Darins ”Dream Lover” (från 1959) får honom att smälta som vax. Fast dessa romantiska stråkar är inget typiskt signum för hans musiksmak. Han gillar många olika stilar: dödsmetall, hiphop, opera, ja, det mesta faktiskt. Fem gånger har han funnits i publikhavet när Metallica stått på scenen. Han har även sett Rage Against The Machine.

På listan över favoritfilmer ligger Sagan om ringen-trilogin högst upp. Och det ska vara de förlängda versionerna på fyra timmar vardera.
Varför dessa publiksuccéer tilltalar Magnus har sin klara förklaring. Han uppskattar spännande historier berättade med ett skickligt bildspråk. Dramaturgin är primär för honom, men också musiken är viktig för helhetsintrycket. Han hyllar Howard Shore som komponerade soundtracket till filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens böcker.
Det egna gitarrspelet, väckt i ett lokalt punkband en gång i tiden, är inte fullt lika njutbart. Men han har fortfarande en akustisk sexsträngare han knäpper på ibland. Det händer även att han greppar målarpenseln. Att måla akryl med diverse abstrakta motiv är en hobby som återkommer periodvis.