Det var två saker som gjorde att Stockholmstjejen Malin flyttade till Skövde.
Hon hade bestämt sig för att plugga till ekonom.
Hon ville fortsätta att spela handboll i en toppklubb i elitserien.
Men det var definitivt inte meningen att vistelsen i Skaraborgs största kommun skulle bli särskilt långvarig. ”Tre år och inte en minut längre. Jag var helt bestämd i det fallet.”
Och, tja, bestämd kan man ju vara. Fast livet tar ibland andra vägar.
Långt från ursprungliga planer.

I dag är Malin sambo, husägare, KAM på InExchange – och har varit Skövdebo i nära nog ett decennium. Hon har till och med utgjort lite symbol för Skövde. När Commerce köpcentrum körde vårkampanj var det Malin som log glatt på de proffsiga annonsbilderna. Commerce önskan var en lokal profil. Dåvarande mittnian och lagkaptenen i Skövde HF kändes mitt i prick. Hon tackade ja utan större eftertanke. Impulsiva beslut är lite av hennes kännetecken. Vilket innebar en slitsam dag framför kameran. Men det var värt jobbet. För bilderna blev jättebra.

Numera är sista handbollen studsad på elitnivå och huruvida vägarna letar sig tillbaka till gamla kära Nacka är skrivet i stjärnorna, men tro inte för den skull att Malin blivit totalförvandlad. Tvärtom. Hon är fortfarande en stockholmare på vift. Snackar vi fotboll och hockey klappar hjärtat för AIK. Och apropå sport: tävlingslågan flammar vidare. Nu är det inte längre slutspelsmatcher mot exempelvis Sävehof och H65 Höör som gäller. Däremot stenhårda duster mot sambon Peter i diverse sällskapsspel.