Amerikanska metalcore-bandet Hatebreed har författat följande levnadsregel: ”If you don’t live for something, you die for nothing”. Martin gillar citatet. Han bär raderna överallt. Han har dem tatuerade på ryggen.

Detta någonting, som Danmarksfödde Martin lever för, innebär först och främst sambon och barnen, naturen runt Falköping och jobbet som utvecklare på InExchange, men han sysselsätter sig med annat också.
Hårdrock är ett intresse. Hatebreed är nämnda. Han fortsätter att räkna upp Slipknot, Slayer, Immortal och Amon Amarth. Det ska således vara blytungt. Det vill säga den typen av band som dominerar Copenhell i Köpenhamn vilket är hans favoritfestival.
”Men” påpekar Martin och gör plötsligt avkall på avgrundsdjup growl och läskiga pentagram, ”jag gillar även dansband. Exempelvis Hasse Andersson och Rolandz. Det är musik man blir glad av – och som familjen tål att lyssna på”. Fast Hasse ”Kvinnaböske” på Copenhell – någon som kan se den bokningen komma?

Martin tycker även om motorcyklar. Han har en gnistrande röd Suzuki 600-kubikare och njuter av spänningen och känslan när han lägger ner hojen i kurvorna. Sedan kockar Falköpingsbon ibland. Helst rätter inom det italienska eller orientaliska köket.
Och just det, vi får inte glömma förkärleken för datorer. Vägen till den digitala branschen började hemma i Ringsted på Själland. Men enklare hemsidor och med Giana Sisters-spelet laddat på Commodore 64.