Michael har njutit av Medelhavets behagliga böljor i den italienska byn Camogli, han har upplevt mixen av gamla sedvänjor och superny teknologi i Tokyo och fyllts av den ultimata känslan av att vara ledig under avkopplande veckor i Thailand.
Men trots att Michael besökt åtskilliga platser runt om i världen är det den forna hemorten vid Vättern han uppskattar allra mest. Nämligen Hjo. Han är en levande parafras av reklambudskapet ”I Love Hjo”. Han får Guldkroksbadet att mäta sig med franska rivieran och stadsparken att kännas likvärdig med Central Park i New York.

Med tanke på denna starka hemmakärlek är det tur att Hjo bara ligger 25 minuter från Skövde. För det är i Skövde han bor sedan några år tillbaka. Efter en rätt brokig väg kan tilläggas. Han är målarlärlingen som penslade väggar i knappt ett år efter gymnasiet innan han ville göra något annat. Han är också journalisteleven som efter fullbordad utbildning på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping klev ut i en mediebransch som drog åt svångremmen och hade minimal plats för nya förmågor.
Det blev istället en karriär inom dagligvaruhandeln. Ica i Hjo (var annars?) blev inkörsporten till en vardag där ett tidigt ansvar för mejeriavdelningen lade grunden för större uppgifter i takt med att åren gick. Till slut stod han som försäljningschef på Ica Kvantum i Skövde. Det var, som han säger, ”ett roligt jobb”, men lusten växte efterhand att testa något nytt – och då upptäckte han InExchange.

Fritiden utnyttjar Michael till allt möjligt. Han gillar att hänga med lagom mycket lite överallt. Det kan exempelvis vara några timmar i soffan för att följa Vinterstudion. Eller att se och läsa nyheter om det politiska världsläget.
Men ibland kan engagemanget tända till på allvar. Återvänder vi till Camogli doppade sig tidningsentreprenören Amelia Adamo i samma vågor som Michael. Hon misstog sig varifrån landsmannen kom. Hon trodde att han var göteborgare.
Lokalpatrioten i honom tog över direkt. Plötsligt hade Hjo en mycket subjektiv turistambassadör på Riviera di Levante.