Västkustens salta havsdoft sitter möjligen kvar lite grann i näsborrarna, men numera är det Billingens friska skogsluft som Mika helst andas in i lungorna. Fiske och bad i all ära, men när han jämför sin forna hemö Tjörn med Skövde drar faktiskt Skaraborgs största tätort det längsta strået.
Här ges nämligen bättre möjligheter för cykling.
”Det är mitt stora intresse” förklarar Mika och berättar att han åker såväl mountainbike som landsväg. Och gällande MTB är Billingen optimalt. Träningsvarven uppe på platåberget är regelbundna och har väckt en märkbar tävlingslängtan i honom. Han representerar Skövde CK och är klart lockad av tanken att tävla på relativt kontinuerlig basis.
Samtidigt menar Mika att Billingen inbjuder till många andra aktiviteter. Han fängslas av områdets omväxlande biotop som öppnar för ett varierat friluftsliv. ”Man kan vandra, springa, åka skidor och så vidare. Det är ett berg som har allt.”

Men i Mikas fall har Skövde inneburit så mycket mer än cykling. Saker som definitivt är viktigare. Det var tack vare valet att börja läsa på högskolan i Skövde – i stället för Chalmers i Göteborg – som han träffade sin blivande fru. Sedan har staden mitt emellan landets två största sjöar även utgjort plattformen för hans yrkeskarriär.
Så flytten i nordostlig riktning var verkligen ett lyckodrag.

Och apropå drag: ett annat nöje som Mika gärna lägger tid på är brädspel. Att sitta ett sällskap och tillsammans lösa spelets mysterier är något han gillar enormt mycket. ”Det är lite som att lägga pussel” beskriver han.
Att spela på egen hand är inte heller så dumt. Men då snackar vi datorspel. Mika började en gång i tiden med ”Red Alert” som fokuserar på maktbalansen mellan världens toppstater. Denna fängslande verklighetsflykt är också ett slags strategispel så detta med god metodik tycks vara ett signum för honom. Och nu rullar det på så som han vill.
På två hjul inte minst.