Hur långt är någon beredd att åka för att käka pizza? Mikael och hans dåvarande polare på Vadsbogymnasiet i Mariestad testade Kristinehamn. Men att bege sig ett par mil in i Värmland kändes som en alltför klen utmaning. ”Så en av oss i gänget tyckte att vi skulle åka längre och föreslog – Luxemburg!”
Alltså lilleputtlandet i Mellaneuropa. Det blev en road trip på tre-fyra dagar för fem personer i en Mazda. Med dikeskörning och övernattningar i bilen, men också med infriad målsättning på plats och ställe. Mikael beställde något som liknade en Vesuvio.
”Fast det var en dålig pizza, långt ifrån svensk standard faktiskt” betygsätter han.

När Mikael återger resan, från sista gymnasieveckan, framgår det direkt hur illa organiserad den var. Men det får väl tillskrivas ungdomligt oförstånd. Detta är en Törebodabo med utmärkt ordningssinne. Han är tränare i innebandyklubben BK Halna för dotterns 09-lag och han har tidigare varit fotbollstränare i Älgarås SK där det också blev en lång spelarkarriär med serieseger i P13 som högsta merit.
Ett tag var Mikael även aktiv i Töreboda Paintballförening – och deltog på turneringar i bland annat Köpenhamn och Stockholm – och då kombinerades den adrenalinfyllda utmaningen att avlossa kulor på motståndare med ett snustorrt kassörsuppdrag.

Mikaels datorintresse har ett stänk nostalgiskimmer över sig. Han äger en uppsjö gamla Commodore-maskiner som han försöker programmera med häftiga grejer. Men det var först i 30-årsåldern det slog honom att databranschen kanske kunde bli hans yrkesområde. En fil kand i datavetenskap på Högskolan i Skövde bildade ny färdriktning i den civila karriären efter många år som industrianställd.