Gipsy, Doris, Pelle, Mazcot, Pinky, Marley, Elias och Dumle.
Alla dessa fyrbenta krabater, av varierad storlek, färg och art, har en sak gemensamt. De har varit husdjur till Moa. Tar vi Pelle och Mazcot exempelvis utgjorde de ekipage ihop med Moa när hon tävlade i ponnyhoppning för Varola Stallklubb. Ibland fick hon sina pållar att ta språng över snudd på meterhöga hinder. ”Mazcot, minns jag, var skicklig på att svänga snabbt. Vi kom runt banan väldigt fort på det viset. Vi vann mycket på det” berättar hon.

Moa växte upp i Varola. Familjen hade utmärkta förutsättningar att ha egna hästar. Men när flyttlasset rullade in till Skövde tätort blev det annorlunda. Familjen sålde sin sista häst då Moa var 14 år.
Samtidigt är det många andra djur som glatt henne genom årens lopp.
Vi måste faktiskt nämna Pinky och Marley som var två gerbiler, eller ökenråttor som det också kallas, som emellanåt fick komma ut ur buren och springa fritt i badrummet. Friheten utnyttjade duon bland annat till att klättra i Moas hår.

Men det är inte bara djur som Moa är förnämlig på att ta hand om. Hon arbetade i flera år som undersköterska. Hon har även jobbat som ordningsvakt. Ett yrke som också innebar mycket kontakt med människor. Fast kanske inte alltid med samma silkesvantar som inom vården.
Varför Moa hamnade en tid i vaktuniform var delvis en effekt av att hon gick en polisförberedande linje på Hjo folkhögskola. En framtid som polis var målet innan hon upptäckte alla roliga möjligheter inom datavärlden. Inspirerad av en kompis började hon utbilda sig till UX-designer. Från att tidigare nöjt sig med lite tv-spel, och då mestadels Red Dead Redemption 2, utvecklades hennes datakunskaper med expressfart. Utbildningen öppnade vägen till InExchange.

Djurintresset då? Jodå, det har Moa kvar. Hon slukar gärna naturdokumentärer. Särskilt om de handlar om ormar. Hon föredrar dock att se dessa ringlande varelser i tv-rutan. Husdjuren har varit många, men ormar? Nej tack!