Niclas har räddat världen. Flera gånger faktiskt. Åtminstone på låtsas.
Det är nämligen vad brädspelet Pandemic går ut på, att hindra fyra förödande epidemier från att bryta ut och utplåna befolkningen på vår jord. Det gäller att besegra spelet och det uppdraget utförs kollektivt. Deltagarna står på den goda sidan. Spelet på den onda.
Niclas tycker det är en kul utmaning. Ja, han gillar sällskapsspel i största allmänhet. Det tillfredsställer strategen i honom.

Och, om vi säger så här: hans metodiska sinne skymtar även på jobbet. Vi har att göra med en programmerare som utan vidare tar itu med kniviga bryderier för att finna ultimata lösningar.

Men han har några okända talanger också.
Gävlesonen Niclas har tävlingsdansat. Latin och standard. ”Jag fick beröm för min quickstep” avslöjar han, men låter förstå att dansutövandet skedde på blygsam nivå. Det alltså ingen idé att TV4 ringer och erbjuder en plats i ”Let’s Dance”. ”Nej, nej” värjer han sig bums och ser obekväm ut vid blotta tanken – trots att den bara är hypotetisk.
Däremot. Fråga om den där räddningen i DM-finalen i innebandy – som gjorde honom till klassisk guldhjälte – och ni får en ingående redogörelse om vilka klubbar som dominerade sporten i Uppland under 1980-talet.
Då gör sig hans noggrannhet och känsla för detaljer återigen påmind.