Det är världens snabbast växande sport och omsätter i dag 1,5 miljarder kronor. Sett till intjänade pengar och antalet proffs tillhör Sverige de främsta länderna i världen tillsammans med Kina, USA och Sydkorea.
Om ni inte listat ut det redan talar vi om esport. Vill ni veta mer är Niklas definitivt rätt man att vända sig till. Niklas är, för att citera honom själv, ”ganska ohälsosamt intresserad” av esport. Konkret innebär det att han tittar ungefär en timme varje dag på den här virtuella sportdisciplinen.
Däremot utövar han den inte själv.

Denne hemvändare, tillbaka i Skövde efter tio år i Göteborg, lägger sina krafter på mer fysiska aktiviteter. Han har utvecklat en stark kärlek till löpning på senare år. Vi har att göra med en långskubbare som ger sig i kast med rejält respektingivande distanser.
Men långa löpturer kräver också vila. Niklas är fascinerad av svensk kriminologi. Han sätter sig gärna med en bok om modern svensk organiserad brottslighet. Han har läst i princip alla böcker som finns i den genren.

Mycket tid i vardagen går även åt till att leka med sonen. Så det är inte bara esport som Niklas känner till i detalj. Han har likaså stenkoll på Skövdes lekplatser.