Akta er för att plantera isbegonior i ert trädgårdsland. Hur många vissna blad man än rensar bort från isbegonian sitter det massvis kvar. Och hur vet vi detta? Jo, vi har frågat Niklas på utvecklingsavdelningen.

Han kan det här med blommor. Med en farbror som ägare till en handelsträdgård gav sig sommarjobbet av sig självt. Vanan att hantera växter innebar också vaktmästarjobb inom svenska kyrkan.
Men numera är det ett passerat kapitel. Yrkeslivet har svängt sedan dess. Blommorna fick ge vika för en framtid som IT-tekniker.
”Jag tyckte att det var mer intressant” förklarar Niklas.

När grunden var lagd på IT-gymnasiet vandrade Niklas vidare till högskolan i Skövde och utbildade sig till systemutvecklare. Livet kretsar kring datorer. Även på fritiden. Niklas pysslar med spelutveckling och utvecklar en egen app.
Tack vare cybern har tidaholmaren också knutit vänskapsband världen över. Han har hälsat på kompisar ända borta i Japan. Framme i soluppgångens land skaffade han ett behändigt tågpass som tog honom till en mängd fascinerande platser. Ett resesätt han rekommenderar. ”Åk gärna utanför Tokyo. Det finns mycket mer historia att se utanför huvudstaden” tipsar Niklas.