Per läste vetenskapsteori i flera år, men valde att inte gå vidare med forskarstudierna när ett annat spännande projekt tog överhanden. I samma veva hade han och några kompisar börjat bygga lite webbshoppar för skojs skull. Vilket gav anledning att lära sig olika program. Det i sin tur innebar att datakunnandet växte snabbt och att Per och hans polare slutligen kunde sälja såväl sin lösning som sig själva till en vidsynt intressent.
Därmed blev det ingen vetenskapsteoretiker av Per. Han blev webbutvecklare.

Yrkeskarriären har sedan rört sig uteslutande inom dataområdet, men i en rad olika roller. Framför allt med tyngdpunkt på utveckling. Per kan bland annat blicka tillbaka på 14 år på Kantar Sifo, ett välkänt företag inom marknads- och opinionsundersökningar.
Men med det sagt lämnar vi jobbsnacket. Per ruvar på mycket annat kul. Han är exempelvis väldigt engagerad i kampsport och är tränare i thaiboxning på Fighter Center i Göteborg. Tränarskapet, som tidigare även spänt över kickboxning och boxning, blev en naturlig fortsättning när han som aktiv beslöt att inte ta sikte på högsta elitnivå. Fighter Center är Sveriges största i sitt slag med cirka 2 000 medlemmar. Per älskar miljön och människorna och har blivit hiphop-frälst på kuppen. Den forne indierockaren lyssnar i dag med stor förtjusning på i synnerhet kvinnliga hiphop-artister.

Sedan kan man inte förbise Pers salta stänk. Den nuvarande göteborgaren är ursprungligen från Varberg. Kattegatt är och förblir havet före alla andra. Åker han inte båt eller fiskar så snorklar han. Däremot har havsupplevelser ingen prioritet när Per och sambon letar resmål. Då är det stora metropoler som gäller. Det vänliga och annorlunda Tokyo toppar den personliga listan över favoritstäder.