Vi är nog en och annan som är dåliga på att veta exakt vad som finns i garderoben där hemma. Och egentligen är det inget bekymmer. Oftast kvittar det ju vilket. Fast det finns undantag. Ibland kan det krävas järnkoll. Som i Pers fall. Om vi backar några år alltså. Då använde han garderoben till ett väldigt speciellt ändamål. Där hade han, och snälla, rys inte för mycket nu, kackerlackor och syrsor!
”Jag födde upp dem som foderdjur” preciserar Per och berättar om sin lidelse för grod- och kräldjur och hur han inredde glasterrarier för ödlor och pilgiftsgrodor.
Avigsidan var matlagret i garderoben. Framför allt hade kärestan Carola lite svårt att förlika sig med krypen som var ämnade som middag för ödlorna och grodorna. Tanken på eventuella rymningsförsök kändes inte bekväm.

Men numera är intresset för terrariedjur lagt åt sidan. Samma gäller magikonsterna. Vi kan nämligen avslöja att denne forne närking, från vätterkommunen Askersund, är skicklig på att trolla med både kort och mynt. Fingerfärdigheten har dock trubbats av lite på sistone eftersom han inte underhållit tekniken så mycket som krävs. ”Mina hobbyintressen går i perioder. Får jag upp ögonen för något jag gillar accelererar intresset och blir extremt intensivt under fem-sex år” beskriver han.

Yrkesmässigt var Ricoh sista hemvisten innan det blev InExchange. Efter nio år med IT-lösningar som specialitet kändes digitala affärsprocesser som en spännande fortsättning. Det brinner en målmedveten säljare i honom. Hemelektronikkedjan Expert utgjorde det personliga startskottet. Framåtandan han visade innebar att han avancerade och så småningom blev butikschef i Örebro respektive Uppsala.
Han är även tvåbarnspappan som gillar att gå på picknick och kolla på filmer och serier. Men vilket som är hans favoritfilm glömde vi av att fråga. ”Ett småkryps liv” kanske?