Peter älskar att resa och uppleva saker tillsammans med familjen. Han har haft många härliga upplevelser runt om i världen. Pratar vi största reseupplevelsen i livet placerar sig en av Maldivernas paradisöar högst upp på listan.
Men resorna behöver inte sträcka sig utanför landets gränser. Kungshamn och Smögen besöks varje sommar. Peter njuter för fulla segel när han får sitta på en klippa i familjens sällskap, höra vattnet slå mot stenarna och se solen sänka sig i horisonten. Det är den ultimata avkopplingen.

Förkärleken för havet är, som ni märker, stark och innerlig.
Men det kluckar definitivt inga vågor där Peter bor. Skultorp har i stället andra förtjänster. Både skogsstigar och öppna vidder. Långpromenaderna med familjens Jack Russell, den charmiga tiken Iris, utgör skönt andrum mitt i det vanliga vardagstempot.
Det finns dessutom andra slags öppna landskap i närheten. Skövde golfbana. Även där hittar vi Peter då och då. Eller ganska ofta om sanningen ska fram. Golfen har sin magnetiska dragningskraft på honom; chansen att komma ut i friska luften, tugget med polarna, tillfredsställelsen över ett lyckat slag. Det är härlig avkoppling det också.

Peters gröna kort kommer alltså rejält till heders. Även hans gröna uniform. Han har ett stort engagemang i försvarsmakten och deltar vid sökinsatser och liknande. Det känns, för att hålla oss till havstemat, bra att lotsa en nödställd säkert i hamn.