Är man som Peter uppvuxen i Götene är chanserna stora att man lätt blir biten av motorsport. Det är en kommun med stolta motortraditioner inom rallycross och enduro och som hyser klassiska Kinnekulle Ring. Peters pappa gillade både bilar och motorcyklar. Intresset smittade av sig på sonen som blev tidig ägare av en fyrväxlad Honda MT-5. En moped med crossinspirerat utseende. ”Jag har även minne av en del lopp med Ronnie Peterson i teven” berättar Peter och avslöjar att han hade ett seriealbum där Ronnies karriär berättades i form av en tecknad serie.

Ronnie var med andra ord en tidig formel 1-idol för honom. Peter följer fortfarande motorsportens kungaklass relativt ingående. Men det är även mycket annat som upptar hans tid. Till exempel det som knyter an till hans jobb: fascinationen för datorer. Han spenderade i tonåren mycket tid på diverse datorspel, men trollbands också av tekniken runt alltsammans. Han tyckte det var kul att installera och satt ofta försjunken i datorernas inre redo med skruvmejseln ifall det exempelvis skulle bytas ett grafikkort eller processor. ”Skärmtimmarna har blivit många. För många tvingas jag nog tillstå” medger Peter, men å andra sidan var det datorkunskaperna som i princip lade grunden till hans civila karriär. Det är IT-sektorn som under yrkesåren varit Peters naturliga hemmaplan och förutom InExchange har den innefattat arbetsgivare som Westerstrand, Ericsson, Saab och Silverspin.

Peter bor sedan många år tillbaka i Skövde tillsammans med hustrun och deras två söner. Grabbarna gillar datorer lika mycket som pappa. Det här med ärvda intressen tycks således leva vidare minst en generation till.
Men i sönernas fall är det mest spelen som lockar. När det gäller innanmätet i datorer är far i huset fortfarande den främste experten. Intresset är så pass intakt att det alltid är förenat med viss ångest när gamla uttjänta prylar ska slängas.