Richard är en äkta Hisingspojk och det ska ni ha klart för er: ränderna går aldrig ur. Hans hjärta är draperat med lodräta linjer i gult och svart. Det vill säga fotbollsklubben BK Häckens färger. Richard är trofast supporter.
”Jag är mer patriotisk nu än när jag bodde på Hisingen. Jag läser betydligt fler lokalnyheter från Göteborg än Skövde” erkänner han.
Till och med Richards Spotifykonto är extremt färgat av ”götet”. Nio av de tio mest frekventa artisterna på hans listor är från rikets andra stad. Det är Håkan Hellström och Joel Alme bland annat, men också hiphoparen Parham. Listkreatören i fråga är svag för hiphop. Han hörde mycket soul och funk under uppväxtåren tack vare att hans pappa är såld på dessa musikstilar. Det arvet har säkert spelat roll, gissar Richard. Liksom att han själv gillar basket. Där dominerar hiphopen med besked.  

Men även om de känslomässiga rötterna är starka till Göteborg så har inte Richard varit staden särskilt trogen i vuxen ålder. Räknar vi bostadsadresser har det blivit 24 stycken totalt utspridda på åtta orter. Varför det blivit så många postområdesbyten har sin förklaring i studier och jobb. Han har pluggat i Båstad (sports marketing), Växjö (marknadsföring på Linnéuniversitetet) och i Arnhem i Nederländerna där hans utlandsstudier var förlagda. Och jobben har också växlat. Richard har sålt försäkringar och varit körinstruktör på Gatubolaget i Göteborg och sysslat med utomhusreklam i Stockholm. För att ta några exempel.

Spännande miljöombyten är likaså ett tema om vi pratar fritid och intressen. Richard och hustrun Jelina tycker om att resa. Italien står högt i kurs i deras ögon. Mycket tack vare maten. Får Richard bestämma hamnar det gärna italienskt på tallriken. Men som upplevelse utgör ännu så länge Hawaii höjdpunkten. Den amerikanska ögruppen i Stilla Havet var något alldeles extra.
Sedan ska inte födelsestaden på Sveriges framsida underskattas.
Där har Richard kutat runt mycket i sin dag. Inte minst som löpare i världens största halvmaraton (21,5 km). Han har genomfört Göteborgsvarvet hela elva gånger.