Richard är golftokig och säger sig gärna kombinera det med fågelskådning.
”Oj då” tänker vi spontant och ser framför oss en fältbiolog med stativ och kikare under ena armen och golfbagen hängande över den andra. Fast vid närmare eftertanke. Den bilden känns ju helt oförenlig – och är det också.
För vad Richard syftar på är birdies, eagles och albatrosser. Alltså de golftermer som anger ett, två eller tre slag under par. Att vi under ett vagt ögonblick föreställde oss honom som ornitolog, glöm det är ni snälla!

Men golfare är han och Iron Maiden-fan. Världens största och bästa rockband, slår Lidköpingsbon fast. Han ser utnämningen så självklar att den inte behöver diskuteras. Richard har annars inget emot att gå på djupet. Han spelade undervattensrugby i drygt 25 år. Det blev snudd på överdos. I dag är han i princip allergisk mot badhus. Det bor dessutom en fanatisk Leksandssupporter i honom. Och då får man som bekant vara beredd på djupdykningar i hockeyrinken.

Turligt nog finns det annat att njuta av. Som fredagsölen. En amerikansk IPA eller en belgisk ale är inte dumt – eller till och med en av varje.