När man ska berätta om Richard glider man oundvikligen in på hans grundmurade intresse för bilar och motorcyklar.
Det är stort. Eller så använder vi det amerikanska ordet ”huge” och kopplar an till hans svaghet för USA och kulturen som hör till det väldiga landet i väst. Härlig svängig 50-talsrock, som Elvis och Buddy Holly, gillar han skarpt och att fira den amerikanska nationaldagen den 4 juli, med exempelvis grillade revben, är för honom en självklarhet.

Fascinationen för bilar och hojar väcktes tidigt. När Richard bara var några år gammal flyttade familjen från Göteborg till Skara för att starta ett bilmuseum. De stora utställningsytorna, med fantastiska bilmodeller av olika årgångar, blev som ett upptäcksland för honom.
Han hade till och med en exklusiv leksakskärra att åka omkring i. En eldriven svart Chevrolet Corvette.
”Vad som gör mig så frälst i bilar? Det är allt skulle jag vilja säga. Från friheten som bilen symboliserar till designen, som innovation och skönhet. Sedan är det häftigt med all historia bakom bilbolagen” förklarar han med ett glödande engagemang.

Även långturer på motorcykel tillhör Richards favoritnöjen, men det behöver inte alltid vara fräsiga fordon med i bilden för att han ska vara nöjd.
”Jag gillar att träna. Får jag välja blir det helst thaiboxning. Det ger mig mer än vanlig styrketräning. Man blir helt slutkörd. Det är brutalt hårt. Just att man fysiskt tömmer sig totalt, så att man nästan blir spyfärdig, är en grym känsla” förklarar han. Sådana stunder går Richard på högvarv. Likt någon av hans jänkare. Kanske det rent av sitter en åttacylindrig V-motor innanför bröstkorgen.