Skånskfödde Robert har rensat lax i Ålesund i Norge. Nackdelen med jobbet var att han konstant gick omkring och luktade fisk. Fast egentligen gjorde det ingenting. Inte i Ålesund. Hela stan luktar fisk nämligen. Så odören av firre var ingen belägenhet. Snarare bara ett tecken på att han var en bland alla andra i den luftfuktiga kuststaden.
Jämförelsevis var det, enligt Robert, mycket jobbigare att vara järnvarugrossist. I det lagret var fisklukten i och för sig obefintlig, men sysslan att pinna runt och manuellt plocka ihop varor, beställda från en 300-sidig katalog, var riktigt trist.

Där och då insåg han nyttan med digitaliserad lagerhållning och tog ett yrkesmässigt avgörande beslut: Jag ska skaffa en datautbildning. Mer konkret kom det att bli datapedagogik. Enkelt beskrivet handlar det om bryggan mellan människa och IT. Det här gav honom en perfekt grund för de arbeten han haft efter tiden på högskolan: supportmedarbetare på Volvo, marknadsanalytiker på DM-byrån Lazzo och så nu, återigen, supportresurs, men den här gången på InExchange.

Fast skulle vi tippa Roberts drömyrke blir det utanför datavärlden. Gissningsvis är det att bevaka kampsporten MMA (mixed martial arts) som tv-kommentator. Han följer MMA minutiöst. Med, logiskt nog, störst fokus på UFC (Ultimate Fighting Championship). Han har skrivit på broderns MMA-blogg och även rest runt och liverapporterat.
Fotbollsintresset är också starkt. Engelsk fotboll närmare bestämt. Roberts engelska pappa är Liverpool-anhängare, men merparten av släktingarna på öriket håller på Newcastle. Robert har anslutit till denna svartvita skara. ”Men det är lite av självplågeri” tillstår han och åsyftar klubbens kämpiga tillvaro. Livet som Magpies-supporter påminner ofta om vardagen som fiskrensare i Ålesund. Med den skillnaden att han slipper laxen. Däremot blir det mycket torsk.