Som en glittrande spegel i tidig gryning.
Eller några droppar för att frigöra aromer.
I ena fallet mycket vatten. I andra fallet lite vatten.
Men vad gäller Roger går det på ett ut. Han gillar båda delarna.

Håller vi oss till kvantitet är det Sveriges största sjö som Roger har ett särskilt förhållande till. Det mest rofyllda han vet är att tidigt på morgonen glida ut med ekan från bryggan i Källstorp. Med ett flugspö och en kaffetermos som sällskap. Men även några futtiga stänk kan ge upphov till liknande njutning. Det vill säga när dropparna hamnar i Rogers favoritwhisky: en 16-årig single malt från Lagavulin på Isle of Islay.

Sportfisket är ändå nummer ett när det kommer till favoritsysselsättningar. Roger gungar ute på Vänern två-tre dagar i veckan. ”Flugspöet väger endast 100 gram. Det vilar otroligt lätt i handen. Du känner varenda rörelse mellan dig och fisken” beskriver han lyriskt och låter som en programledare för ”Ett med naturen”. Fiskandet sker med omsorg. I princip allt släpps snabbt tillbaka i vattnet. Gällande gäddor, som Roger mestadels får på kroken, är i synnerhet individer över fem kilo extra betydelsefulla. Präktiga baddare med goda gener är viktiga länkar för ett fortsatt starkt och friskt fiskbestånd.

Då är Roger mer mordisk med en spelkontroll i nävarna. I bland är det världskrig i bostaden i Vinninga. Inte i praktiken för all del, men på tv-skärmen. Spelserien Battlefield har slukat många timmar. Musik är inte heller fel. Roger är allätare i det fallet, men går i synnerhet i gång på technogenren ”Psychedelic Trance”. Israeliska Infected Mushroom är ett bra exempel på den stilen.