En Compaq Portable 486 införskaffad av välvilliga föräldrar trots att enheten var snuskigt dyr. När Simon och hans bror fick den här drömpresenten var lyckan total. De spelade Doom dag som natt och förvandlades till äkta datafreaks. Särskilt Simon. Den cremefärgade produkten från USA stakade ut hans framtid. Simon har, som han säger. ”alltid jobbat med datorer”. Det intensiva dataspelandet var början på något som utvecklades till högskolestudier, inom nätverk och systemadministration, och till en yrkeskarriär i branschen.

Men Simon har flera okända sidor. Han har spelat basket och handboll. På handbollsplanen var han svårläst avslutare. ”Jag dribblade med högern och sköt med vänstern” berättar den Tidaholmsfödde högersexan.
Simon behärskar även diverse konster i köket. Med en mamma som lagar gudomligt käk förpliktigade det att bli en duktig kock på egen hand. Förkärleken är stor för pad thai. Men det ska vara utan räkor. Huvudingredienserna i Simons variant är lime, ägg och paprika. Det blir ofta vegetariskt när han står vid spisen.

Och när maten är uppäten och disken är färdig så händer det att gitarren plockas fram. Simon försökte en gång i tiden lära sig ”Classical Gas” som Mason Williams gjorde på 1960-talet. Det gick inget vidare. Men han har kämpat vidare. Då och då blir det några akustiska ackord med sambon och katten som tacksam (?) publik.