Sophies liv rymmer det mesta: valar, stingrockor, arabiska fullblod, hundar, rallybilar, ja, till och med gamla vinylskivor. Hur och varför det blivit den blandade kompotten krävs det nära nog en hel bok för att berätta och en sådan säger hon sig vilja skriva. ”Men ämnet är ännu så länge öppet” påpekar Sophie.
En sak är säker. Det kommer att bli en medryckande bok.

Ska man beskriva Sophie med ett ord är det nämligen ”medryckande”. Hon har ett naturligt driv och bubblar av engagemang. Vilket tagit sig många uttryck, exempelvis när hon gick på Högskolan i Skövde och tog en fil kand i datalogi. Sista året kombinerades studierna med fyra (!) jobb: ett projekt för minskad energiförbrukning på naturbruksgymnasiet Sötåsen, kursledarskap för 250 elever i programmeringsspråket C++, webbutvecklaruppdrag för en bostadsrättsförening i Stockholm och expedit i butiken Hälsokraft i Skövde.

Insatserna att rädda strandade valar utförde Sophie i Nya Zeeland. Hon pluggade entreprenörskap inom kulturturism och marknadsföring i Nelson på sydön och såg samtidigt möjlighet att ställa upp som volontär för Project Jonah. Det är en organisation som räddat marina däggdjur i flera årtionden.

Geografiskt startade livsresan i Onsala där hon är född. Sedan hann det bli Veddige, i närheten av Varberg, och Ellös på Orust innan familjen flyttade till Mariestad för att driva hundpensionat.
Efter alla år som student, i Lidköping och Skövde, och som lösningsarkitekt på Jula i Skara är Sophie återbördad till Mariestad tack vare kärleken. Det är sambon som äger vinylskivorna. Han har fått Sophie att upptäcka mängder med bra låtar med många år på nacken. Hon säger sig gilla alla typer av musik utom schlager.
Men gissningsvis ska det vara medryckande. I likhet med henne själv.