Det började med Hållsdammen på Billingen och har sedan fortsatt i bland annat British Columbia i Kanada och Narsarsuaq på Grönland. Vi syftar på Thommies fiskeintresse. Att det växt i omfång är ingen överdrift. Han till och med binder egna insekter och skickar efter fjädrar från farmare i USA. Snacka om seriöst. ”Eller idiotiskt” garvar han, medveten om den tunna linjen mellan genialitet och…ja, ni vet vad.
Men även om isvattnen i Arktis och Nordamerikas dramatiska natur låter läckert är det ett norrländskt vattendrag som levererat finaste fångsten: en glänsande vacker fjällöring som drogs upp efter hårdfört kämpande i strömmarna.

Fast nog om fisk. Thommies liv innehåller mycket annat. Främst familjen såklart. Han och hustrun är stolta föräldrar till två tvillingpojkar. Familjens behov har gjort honom till ofrivillig hemmasnickare. Men han tar sig. Tummen satt mitt i näven efter alla år som akademiker på Linköpings universitet, men efter hemkomsten till Skövde har den närmat sig sin normala plats på handen.

Men hur vassa hantverkaranlagen än blir lär de inte nå upp i hans färdigheter på en snowboardbräda. Thommie var med om att rita snowboardnedfarten i slalombacken i Skövde. Han har också praktiserat sin skicklighet i Bad Gastein i Alperna. Både i backen som snowboardåkare och bakom bardisken som bartender. Någon favoritdrink verkar han dock inte ha. Han föredrar whisky och har en liten samling med buteljer. En anspråkslös sådan för all del, men Lagavulin Distiller’s Edition finns representerad och det är droppar han är aktsam med. ”Sett till prislappen är det inget man vill köpa för ofta” medger Thommie.
Han lägger hellre pengarna på amerikanska insektsfjädrar.