Ulrika har en stark passion för loppisar och second hand-butiker. Hon gillar att rota bland allehanda prylar och göra diverse fynd. Visst. Några onödiga affärer blir det emellanåt, men Ulrika försäkrar kvickt: ”I det stora hela brukar jag göra bra köp.”
Många av sakerna går också att förbättra – och framför allt göra snyggare.
Ulrika sätter gärna sin egen prägel på krukor, porslin, lampor, skärbrädor med mera. Hon målar, textar, bränner och plastar för att ge ägodelarna lite personlig stil. Hennes lust att skapa mynnar ut i alla möjliga resultat.

Ulrika tror att beskrivna kreativitet väcktes redan som barn. Då såg hon ett tv-program med en tjej som letade diverse ting på en soptipp och gjorde om de slängda föremålen till smycken. Skaparförmågan smittade av sig.
På den tiden bodde Ulrika i Älgarås i Töreboda kommun, men redan under andra gymnasieåret flyttade hon till Skövde. Hon fick på så vis närmare till Västerhöjdskolan och till lektionerna på mediaprogrammet, med grafisk kommunikation som inriktning, som hon valde att gå.

I Skövde öppnades så småningom dörren till ett yrkesliv inom Ica. Karriären startade på Ica Maxi på Elins Esplanad och stegrades successivt när flyttlasset rullade vidare till Göteborg. Till slut satt Ulrika som produktionsledare för Maxi-profilen på inhousebyrån Ica Reklam i Kungälv där hon blev kvar i sju år.
Nu är det dock InExchange som gäller. Liksom Trädgårdsstaden. Familjen har slagit sig till ro. Under den decennielånga perioden som göteborgare flyttade de i täta intervaller och hann bo på sex olika adresser. Det kringflackandet är förbi. Ulrika har hittat hem.